Wykaz książek
- Szczegóły
- Nadrzędna kategoria: O nas
Sygnatura |
Publikacje książkowe zakupione dla Biblioteki od 2003r. |
|
|
11101 |
Rocznik Demograficzny 2001, GUS, 2001 |
|
|
11102 |
Spektrometria mas R. Johnstone, PWN, 2001 |
|
|
11103 |
Kids with celiac disease, Korn Donna, Woodbine House,2001 |
|
|
11104 |
Dietary reference intakes, a risk assessment model for establishing upper intake levels for nutrients National Academic Press, 2001 |
|
|
11105 |
The outpatient treatment of eating disorders. A guide for therapits, dietations and physicians, Mitchell E. James, Univers Minnesota Press, 2001, |
|
|
11106 |
Nowoczesna dietetyczna książka kucharska, Z. Chełmińska-Wieczorek PZWL, 2000 |
|
|
11107 |
Ssaki transgeniczne, Bishop John PWN,2001 |
|
|
11108 |
Biotechnologia roślin, M. Stefan, PWN, 2001 |
|
|
11109 |
Biologia molekularna w medycynie. Elementy genetyki klinicznej, J. Bal, PWN, 2001 |
|
|
11110 |
Wielki słownik angielsko-polski, J. Linde-Usiekniewicz , PWN, 2002 |
|
|
11111 |
Historia naturalna i moralna jedzenia, M. Toussaint-Samat , Wyd. WAB, 2002 |
|
|
11112, 11113, 11114 |
Interna, 3 tomy, W. Januszewicz, F. Kokot, PZWL, 2002 |
|
|
11115 |
Unia Europejska. Przygotowanie Polski do członkostwa , E. Kawecka-Wyrzykowska, Inst. Koniunktur i Cen Handlu Zagranicznego, 2002 |
|
|
11116 |
Rachunek prawdopodobieństwa. Statystyka matematyczna 2002, WNT, Warszawa, Pluciński |
|
|
11117,11118 |
Food chemical safety. Contaminants. Additives, 2 tomy , Woodhead Publim, D Watson, 2002 |
|
|
11119 |
Rocznik demograficzny 2002, Warszawa, GUS, 2002 |
|
|
11120 |
Budżety gospodarstw domowych, GUS, 2002 |
|
|
11121 |
Dietary reference intakes for vitamin A. K, rsenic, boron, chromium, copper, iodine, iron, manganese, molybdenum, nickel, silcon, vanadium, zinc, Institute of Medicine, Nat. Acad. Press, 2001 |
|
|
11122,11123 |
Liczymy kalorie, H. Kunachowicz, I.. Nadolna, B. Przygoda, K. Iwanow PZWL, 2002 |
|
|
11124 |
Dieta bezglutenowa i bezmleczna dla dzieci i dorosłych, J. Rujner, B. Cichańska, PZWL, 2002 |
|
|
11125 |
Antybiotyki w profilaktyce i leczeniu zakażeń, W. Hryniewicz, J. Meszarosa PZWL, 2002 |
|
|
11126 |
Choroby odzwierzęce przenoszone drogą pokarmową, A. Boroń-Kaczmarska, A. Furanowicz , PZWL, 2002 |
|
|
11127 |
Choroby zakaźne i pasożytnicze , Z. Dziubek, PZWL, 2002 |
|
|
11128 |
Fizjologia człowieka z elementami fizjologii stosowanej i klinicznej, W. Traczyk, A. Trzebski PZWL, 2002 |
|
|
11129 |
Proceedings of World Ostrich Congress, J. Horbańczuk, 2002 |
|
|
11130 |
Kucharz i gastronom. Vademecu, Praca zbiorowa , Rea, 2002 |
|
|
11131 |
Rośliny lecznicze w fitoterapii. Kompendium, Inst. Roślin i Przetw. Ziel., 1994 |
|
|
11132 |
Farmakognozja. Podręcznik dla studentów farmacji, S. Kohlmunzer, PZWL, 2002 |
|
|
11133 |
Współcześni uczeni polscy, Tom IV, J. Kapuściński, Ośrodek Przetw. Inf., 2002 |
|
|
11134 |
Rocznik Statystyczny Przemysłu, GUS, 2002 |
|
|
11135 |
Genetics in endocrinology, J. Baxter, |
|
|
11136 |
Nutritional toxicology, F. Kotsonis, M. Mackey, |
|
|
11137 |
Role of trace elements for health promotion and disease prevention, B. Sandstrom, P. Walter, Karger, 1998, |
|
|
11138 |
Chroń serce przed chorobą wieńcową i zawałem, A. Michajlik, E. Bartnikowska, PZWL, 2001, |
|
|
11139 |
Jak uniknć zawału, J. Kubicki, Cynium, 2001 |
|
|
11140 |
Nowe metody badań mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym, J. Warmińska-Radyka Oficyna Wyd. „Hoża”, 2003 |
|
|
11141 |
Dieta śródziemnomorska chroni przed zawałem, H. Fisher, C. Tsomson, Amber, 2001 |
|
|
11142 |
Przewodnik do oznaczania roślin leczniczych, trujących i użytkowych, B. Broda, J. Mowszowicz, PZWL, 2000 |
|
|
11143 |
Biochemia Harpera, R. Murray, PZWL, 2002 |
|
|
11144 |
Anatomia i fizjologia człowieka, A. Michajlik, W. Ramotowski, PZWL, 2001 |
|
|
11145 |
Właściwe i smaczne żywienie w dnie moczanowej, Seven David Muller, PZWL, 2003 |
|
|
11146 |
Diagnostyka czynnościowa człowieka. Fizjologia stosowana , W. Traczyk, PZWL, 1999 |
|
|
11147 |
Plants in human health and nutrition policy, A. Simopoulos, C. Copalan, Karger, 2003 |
|
|
11148 |
Nauka i technika w 2001, Praca zbiorowa, GUS, 2003 |
|
|
11149, 11068, 11072, 11070 |
Normy żywienia człowieka. Fizjologiczne Podstawy, S. Ziemlański , PZWL, 2001 |
|
|
11150 |
Rocznik Statystyczny Rolnictwa, Praca zbiorowa, Zakład Wydawnictw statystycznych , 2001 |
|
|
11151 |
Dzieci w Polsce, Praca zbiorowa ,GUS, 2003 |
|
|
11152 |
Wybrane zagadnienia żywienia dzieci zdrowych i chorych , J. Socha, Media-Press, 2003 |
|
|
11153 |
Farmakodynamika, W. Janiec, J. Krupińska, PZWL, 2002 |
|
|
11154 |
Właściwe i smaczne żywienia w reumatyzmie, S.D. Muller, PZWL, 2003 |
|
|
11155 |
Seminaria z cytofizjologii, J. Kawiak, M. Zabla, Urban i Partner, 2002 |
|
|
11156 |
A Begiuner’s Guide to Mircoarrays, E. Blalock, Kluwer Academic Publishers, 2003 |
|
|
11157 |
Ryby i bezkręgowce morskie, J. Sikorski, WNT, 2004 |
|
|
11158 |
Dietetyka, J. Hasik, PZWL, 1999 |
|
|
11159 |
Biogeochemia pierwiastków śladowych, A. Kabata-Pendias, PWN, 1999 |
|
|
11160 |
Handbook of Nutritive value of Processed Food, M. Rechcigl, CRC Press, 2000 |
|
|
11161 |
Właściwe i smaczne żywienie korzystne dla tarczycy, S. D. Muller, PZWL, 2003 |
|
|
11162 |
Podstawy genetyki dla studentów i lekarzy, C. Drewa, T. Ferenc,Urban i Partner, 2003 |
|
|
11164 |
Cytobiochemia, L. Kłyszejko-Stefanowicz, PWN, 2002 |
|
|
11165 |
Podstawy technologii gastronomicznej, S. Zalewski, WNT, 2004 |
|
|
11166 |
Chemia żywności, Z. Sikorski, WNT, 2002 |
|
|
11167 |
Wielki Słownik Polsko-Angielski, Linde- Usiekniewicz, PWN, 2004 |
|
|
11168 |
Kompendium – podręczny index leków. Pharmindex, I. Ślugaj, Media I In, 2004 |
|
|
11169 |
Walidacja metod analitycznych i szacowanie niepewności wyników w badaniach, K.Góralczyk, PZH, 2003 |
|
|
11170 |
Food Composition data. Production, Management and USE, |
|
|
11171 |
Complex Carbohydrates in foods, Praca zbiorowa, Marcel Dekker,1999 |
|
|
11172 |
Dictionary of food ingredients, R. Igoe, An Apsen Publication, 2001 |
|
|
11173 |
Nutrient Metabolism, M.Kolhmeier, Academic Press, 2003 |
|
|
11174 |
Oils and fats authentication, J. Michael, Boca Raton CRC Press, 2002 |
|
|
11175 |
Handbook of Nutrition and Immunity, E. Gershwin, P. Nestel, Humana Press Inc., 2004 |
|
|
11176 |
Handbook of food – drug interactions, Mc. Cabe, E. Frankel, CRC Press, 2003 |
|
|
11177 |
Principles of medical biochemistry, W. Simmons, Mosby Inc., 1998 |
|
|
11178 |
Handbook of drug-nutrients interaction, J. Boullata, V. Armenti, Human Press Inc, 2004 |
|
|
11179 |
Oils and fats autheitication, Jee Michael, CRC Press LLC, 2002 |
|
|
11180 |
Handbooko of clinical nutrition and aging ,B. C. Watkins ,Human Press, 2004 |
|
|
11181 |
Żywność a zdrowie i prawo H. Giertig,G. Duda, Wyd. Lekarskie, 2004 |
|
|
11182 |
Kompendium wiedzy o żywności , żywieniu i zdrowiu, J. Gawęcki, T. Mossor-Pietraszewska, PWN, 2004 |
|
|
11183 |
Toxins in food. Chemical and functional properties of food components series, W. Dąbrowski, Z. Sikorski, CRC Press LLC, 2004 |
|
|
11184 |
Żywność modyfikowana genetycznie. Poradnik konsumenta, A. Mc Hughen, Wyd. Naukowo-Techn.,2004 |
|
|
11185 |
Leki współczesnej terapii, XVII, J. Podlewski, Split Trading, 2005 |
|
|
11186 |
Rocznik Statystyczny Województw, GUS, 2004 |
|
|
11187 |
Naturalne związki organiczne, A. Kołodziejczyk, PWN, 2003 |
|
|
11188 |
Żywienie w chorobach nerek. Z. Chełmińska-Wieczorek, PZWL, 2004 |
|
|
11189 |
Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego, Z. Chełmińska-Wieczorek, PZWL,2004 |
|
|
11190 |
The chemistry of oils and fats sources, composition, properties and uses. G.F. Gunstone, Blackwell Pub. Ltd, 2004 |
|
|
11191 |
Surowce zwierzęce ocena i wykorzystanie, A. Litwińczuk, Z. Litwińczuk, Państwowe Wyd. Rol. i Leśne, 2004 |
|
|
11192 |
Tabele wartości odżywczej żywności, H. Kunachowicz, PZWL, 2005 |
|
|
11193 |
Angielsko-polski słownik terminologiczny-frazeologiczny mięsa i technologii mięsa, Z. Duda, PROFI, 2002 |
|
|
11194 |
Dietary References Intakes, Praca zbiorowa, The National Academies Press, 2002/2005 |
|
|
11195 |
Biology of Microorganisms, T. Michael, M. Martinko, Pearson Education, 2006 |
|
|
11196 |
Towaroznastwo żywności przetworzonej. Technologia i ocena jakościowa, F. Świderski, SGGW, 2003 |
|
|
11197 |
Zachowania żywieniowe i ich uwarunkowania, M. Jeżewska-Zychowicz, SGGW, 2004 |
|
|
11198 |
Zachowania żywieniowe młodzieży warszawskiej a środowisko społeczne, M. Jeżewska-Zychowicz, SGGW, 2005 |
|
|
11199 |
Higiena produkcji żywności, D. Kołożyn –Krajewska, SGGW, 2003 |
|
|
11200 |
Rynek żywności ekologicznej w Polsce i w krajach |
|
|
11201 |
Wyposażenie zakładów gastronomicznych z elementami techniki projektowania, A. Neryng, SGGW,2003 |
|
|
11202 |
Żywienie niemowląt zdrowych i chorych, A. Dobrzańska, SGGW, 2003 |
|
|
11203, D-362 |
Podstawowe dane z zakresu ochrony zdrowia w 2004 roku, Praca zbiorowa, GUS, 2004 |
|
|
11204 |
Budżety gospodarstw domowych w 2004 roku, P{raca zbiorowa, GUS, 2005 |
|
|
11205 |
Podstawy cytopatologii J. Madej, Wyd. Urban and Partner, 2003 |
|
|
11207 |
Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu, H.Gertig, J. Przysławski, PZWL,2006 |
|
|
11208 |
Polish Population Review, K. Szamotulska, Zakład wydawnictw Statystycznych, GUS, 2005 |
|
|
11209 |
Podstawy toksykologii, J. Piotrowski, Wyd. Naukowo-Techn.,2006 |
|
|
11210 |
Immunologia. Krótkie wykłady. P. Lydart, PWNP, 2006 |
|
|
11211o |
Wartość ożywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw, H. Kunachowicz, I. Nadolna, PZWL, 2005 |
|
|
11212 |
Stan zdrowia ludności Polski, Praca zbiorowa, Zakład Wydawnictw Statystycznych, 2006 |
|
|
11213 |
Roczniki demograficzne Polski, Praca zbiorowa, Zakład Wydawnictw Statystycznych, 2005 |
|
|
11214 |
Nauka skorumpowana? , H. Krimsky, Państwowy Instytut Wydawniczy, 2006 |
|
|
11215 |
Żywienie w migrenowych bólach głowy, M. Scharp, J. Wiśniewski, PZWL, 2005 |
|
|
11216 |
Współcześni uczeni Polscy. Słownik biograficzny, Tom V, J . Kapuścik, Ośrodek Przetwarzania Informacji, 2006 |
|
|
11218 |
Principles of Medical Biochemistry, Meisenberg, Mosby |
|
|
11219 |
Kuchnia orientalna dla początkujących i zawansowanych, O. Lazur, Klub dla Ciebie, 2006 |
|
|
11220 |
Culinaria, Kuchnie Europy, A. Domine, J. Romert, Koneman, 2004 |
|
|
11221 |
Leksykon leków, minerałów, witamin, roślin leczniczych, J. Rybakiewicz, Wydawnictwo Park Sp. , 2006 |
|
|
11222 |
Słownik terminologii prawnej i ekonomicznej, j. Jaślań, H. Jaślan, Wiedza I Ty, 2005 |
|
|
11223 |
Mięso i przetwory drobiowe. Technologia, higiena , jakość, T. Grabowski, J. Kijowski, WNT, 2004 |
|
|
11224 |
Owcze produkty spożywcze. Aspekty towaroznawcze, W. Kendzior, Polskie Wydawnictwa Ekonomiczne, 2005 |
|
|
11225 |
Tabele dodatków i składników chemicznych, B. Statham, Read Me, 2006 |
|
|
11226 |
Biochemia, L. Styer, J. Berger, PWN, 2006 |
|
|
11227 |
Kuchnia Polska, Publicat S.A..2005 |
|
|
11228 |
Statystyka medyczna w zarysie, A. Petrie, C. Sabin, PZWL, 2006 |
|
|
11229 |
Liczymy kalorie, H. Kunachowicz, I. Nadolna, PZWL, 2006 |
|
|
11230 |
Fizjologiczne podstawy wysiłku fizycznego, J. Górski, PZWL, 2006 |
|
|
11231 |
ABC of utrition, S. Truswell, Publishing Group, 2005 |
|
|
11232 |
Public health nutrition, M. Gibney, Blackwell Publishing, 2006 |
|
|
11233 |
The welfare of food, |
|
|
11234 |
The world food economy, D. Sauthgate, Blackwell Publishing, 2007 |
|
|
11235 |
Żywienie w osteoporozie, Z. Chełmińska –Wieczorek, PZWL, 2006 |
|
|
11236 |
Żywienie w stwardnieniu rozsianym, D. Pohlau, PZWL, 2005 |
|
|
11237 |
Liczymy wapń w diecie, H. Kunachowicz, I. Nadolna, A. Wojtasik, PZWL, 2007 |
|
|
11238 |
Dietetyka . Żywienie zdrowego i chorego człowieka, A. Rudnicka, H. Ciborowska, PZWL, 2007 |
|
|
11239 |
Otyłość. Zespół Metaboliczny, J. Tatoń, A. Czech, PZWL, 2007 |
|
|
11240 |
Present knowledge in nutrition, B. A. Bowman, R.M. Russell, ILSI, 2006 |
|
|
11241 |
Present knowledge in nutrition, B. A. Bowuron , M. Russell, ILSI, 2006 |
|
|
11242 |
Public health nutrition, M. J. Gibney, Blockwell Publishing, 2006 |
|
|
11243 |
Przeciwutleniacze w żywności. Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne, W. Grajek, Wyd. Naukowo-Techniczne, 2007 |
|
|
11244 |
Żywienie człowieka. Tom 1 Podstawy nauki o żywieniu, J. Gawęcki , PWN, 2006 |
|
|
11245 |
Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny, H. Gertig, L. Hryniewiecki PWN, 2007 |
|
|
11246 |
Sto roślin w twojej kuchni, M. Szustakowska-Chojnacka, PZWL, 2007 |
|
|
11247 |
Kompendiu wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu, J. Gawęcki, T. Mossor-Pietraszewska, PWN, 2006 |
|
|
11248 |
Surowce spożywcze pochodzenia roślinnego, K. Świetlikowska , SGGW, 2006 |
|
|
11249 |
Wybrane aspekty zachowań konsumentów na rynku żywności, K. Gutkowska, SGGW, 2006 |
|
|
11250 |
Postawy względem żywności i żywienia, M. Jeżewska-Zychowicz, M. Pilska, SGGW, 2007 |
|
|
11251 |
Biologia kości, T. Niedźwiedzki, J. Kuryszka, PWN, 2007 |
|
|
11252 |
Biotechnologia molekularna, J. Buchowicz, PWN, 2006 |
|
|
11253 |
Likopen i luteina, J. Hamułka, A. Wawrzyniak, SGGW, 2004 |
|
|
11254 |
Atlas wybranych drobnoustrojów ważnych w technologii żywności, E. Sobczak, SGGW, 2004 |
|
|
11255 |
Chemia żywności . Składniki żywności Tom I, Z. Sikorski, Wydawnictwo Naukowo-Techniczne, 2007 |
|
|
11256 |
Chemia żywności . Składniki żywności Tom II Z. Sikorski, Wydawnictwo Naukowo-Techniczne, 2007 |
|
|
11257 |
Chemia żywności . Składniki żywności Tom III, Z. Sikorski, Wydawnictwo Naukowo-Techniczne, 2007 |
|
|
11258 |
Botanical Medicines. The Desk References for Major Herbal Supplements, D. McKenna, The Howorth Herbal Press, 2002 |
|
|
11259 |
Co jeść przy zespole jelita drażliwego ? E. Magee, Klub dla Ciebie, 2006 |
|
|
11260 |
Functional foods. Biochemical and procesing aspects, G. Mazza, CRC Press, 1998, |
|
|
11261 |
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna. F. Świderski, Wydawnictwo Naukowo-Techniczne , 2007 |
|
|
11262 |
Podstawowe dane z zakresu ochrony zdrowia w 2006 roku, Praca zbiorowa, Zakład Wydawnictw statystycznych, 2007 |
|
|
11263 |
Protein and amino acid requirements in human nutrition. Raport of Joint WHO/FAO/UNO Expert Consultation, WHO Press, 2007 |
|
|
11264 |
Oświata i wychowanie w roku szkolnym 2006/2007, Praca zbiorowa, Zakład Wydawnictw Statystycznych, 2007 |
|
|
11265 |
Kobiety w Polsce, H. Dmochowska, Zakład wydawnictw statystycznych, 2007 |
|
|
11266 |
Food policy. Old and New. S. Maxwell, R. Slater, Blackwell Publishing, 2004 |
|
|
11267 |
Kuchnia Polska. 1001 przepisów, E. Aszkiewicz, Publikat S.A. , 2006, |
|
|
11268 |
Żywienie dzieci, H. Woś, A. Staszewska-Kwak, PZWL,2008, |
|
|
11269 |
Pharmindex 2008, Kompendium leków, R. Bednarczyk, CMP Media, 2008, |
|
|
11270 |
Polskie kuchnie regionalne, T. Barowicz, Bauer-Weltbild Media, 2007, |
|
|
11272 |
Nadwaga i otyłość. Interwencje psychologiczne, A. Łuszczyńska, Wydawnictwo PWN, 2007, |
|
|
11273 |
Atlas grzybów, A. Janitor, P. Skubla, Publicat S.A., 2006, |
|
|
11274 |
Focus on omega-3, |
|
|
11275 |
Podstawy żywienia klinicznego, Sobotka Lubos, PZWL, 2007, |
|
|
11276 |
Żywienie w sporcie , I. Celejowa, PZWL, 2008, |
|
|
11277 |
Liczymy cholesterol w diecie, H. Kunachowicz, I. Nadolna, B. Przygoda, K. Iwanow, PZWL, 2008 |
|
|
11278,11279, 11280 |
Normy żywienia człowieka . Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych, Praca zbiorowa M. Jarosz, B. Bułhak-Jachymczyk, Wydawnictwa Lekarskie PZWL, 2008 |
|
|
11281 |
Leksykon terminów .Bezpieczeństwo chemiczne żywności, J. Ludwicki, K. Goralczyk, K. Struciński, G. Kostka , PZH, 2008 |
|
|
11282 |
Słownik sztuki kulinarnej, Romanowska M. Świat Książki, 2006 |
|
|
11283 |
Podstawowe dane z zakresu ochrony zdrowia w 2007r. Marciniak G., GUS, 2008 |
|
|
11284 |
Budżety gospodarstw domowych w 2007r., Zgierska A., Zakład Wydawnictw statystycznych, 2008 |
|
|
11285 |
Podstawy Technologii Gastronomicznej, Zalewski S., Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2003 |
|
|
11286 |
Rocznik Demograficzny, Dmochowska H., Zakład Wydawnictw Statystycznych, 2008r. |
|
|
11287 |
Ogólna Technologia Żywności, Pijanowski E., Dłużewski M., Dłużewska A., Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2004 |
|
|
11288 |
Wegetarianizm wady i zalety, Borowska M., 2009 |
|
|
11289 |
Najsłynniejsze diety. 75 najlepszych diet odchudzających i zdrowotnych, Rodriger . J., Imprint spp, 2007 |
|
|
11290 11291 |
Mikrobiologia techniczna. Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności, Libudzisz Z, Kowal K., Wydawnictwo PWN, 2009 |
|
|
11292 |
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne, Gawęcki J., Roszkowski W., Wydawnictwa PWN, 2009 |
|
|
11293 |
Żywienie człowieka . Słownik terminologiczny, Gertig H., Gawęcki J., Wydawnictwo PWN, 2008 |
|
|
11294 |
Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2, Hasik J., Gawęcki J, Wydawnictwa PWN, 2008 |
|
|
11295 |
Kontrola jakości pożywek mikrobiologicznych w laboratorium akredytowanym, Kwiatek K., Hoszowski A., Powiatowy Instytut Weterynarii, 2002 |
|
|
11296 11297 |
Tradicional ford recipe cards. Eurofir. Europea Ford Information Resoure, International work, British Nutrition Fundation, 2009 |
|
|
11298 |
Principles of medical biochemistry, MeisenbergG., SimmonsW., Mosty Inc. 1998 |
|
|
112999 |
Synthesis Raport No 6, Traditional food in |
|
|
11300 |
Alergeny, Rudzik E., Medycyna Praktyczna, 2008 |
|
|
11301 |
Concepts of Epidemiology. Integrating the ideas, theories principles and methods of epidemiology, Bhopal Rajs, |
|
|
11302 |
Sensoryczne badania żywności. Podstawy. Metody. Zastosowania, Baryłko-Pikielna N., Matuszewska I., Polskie wydawnictwo Technologów Żywności, 2009 |
|
|
11303 |
Ekonomiczne i społeczne aspekty biotechnologii w unii Europejskiej i Polsce, Zięba s., Wyższa Szkoła Ekonomiczna, 2009 |
|
|
11304 |
Budżety gospodarstw domowych w roku 2008, Zgierska A., Zakład Wydawnictw Statystycznych, 2009 |
|
|
11305 |
Podstawowe dane z zakresu ochrony zdrowia w 2008 roku, Marciniak G., Zakład Wydawnictw Statystycznych, 2009 |
|
|
11306 |
Biostatystyka, Stanisz A., Wydawnictwo UJ, 2005 |
|
|
11307 |
Dictionary of food Science and nutrition , Bateman Heater, black Publishers, 2006 |
|
|
11308 |
Rocznik Demograficzny 2009, Dmochowska Halina, Zakład Wydawnictw Statystycznych, 2009 |
|
|
11309 |
Woda w żywieniu i jej źródła, Brzozowska A, Gawęcki J., Uniwersytet Przyrodniczy 2008 |
|
|
11310 |
Immunologia, Gołąb J., Jakubisiak M., Wydawnictwo Naukowe PWN, 2010 |
|
|
11311 |
Fizjologia sportu. Krótkie wykłady. Birch K., Wydawnictwo Naukowe PWN, 2009 |
|
|
11312 |
Encyklopedia sztuki kulinarnej. Kuchnia Polska, Chojnacka R., Przytuła J., Publicat S. A., 2010 |
|
|
11313 |
Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta, Kozłowska –Wojciechowska M., Publicat S. A., 2010 |
|
|
11314 |
Biologicznie aktywne peptydy i białka żywności, Dziuba J., Fornal Ł., Wydawnictwo Naukowo-Techniczne , 2010 |
|
|
11315 |
Angielsko-polski słownik terminów biostatystyki klinicznej, Burzykowski T., Medipage, 2009 |
|
|
11316 |
Dictionary of ford, Sinclair Charles, ABC Black Publisher, 2005 |
|
|
D-299 |
Badania indywidualnego spożycia ż żywności i stanu odżywienia w gospodarstwach domowych , Szponar L., Prace IŻŻ 101, 2003 |
|
|
D-300 |
Diet nutrition and the prevention of chronic diseases, Report of a Joint WHO/FAO Expert Consultation WHO Technical Report Series 916, WHO, 2003 |
|
|
D-314 |
Żywienie człowieka zdrowego i chorego, Hasik J., Gawęcki J., Wydawnictwo PWN, 2003 |
|
|
D-315, D-344 |
Gazy jelitowe, Porady Lekarzy i Dietetyków, Jarosz M., Dzieniszewski J., Wydawnictwo PZWL, 2003 |
|
|
D-316, D-345, D-346, D-349 |
Zaparcia, Porady Lekarzy i Dietetyków, Jarosz M., Dzieniszewski J, Wydawnictwa Lekarskie PZWL, 3003 |
|
|
D-320, D-426, D-339 |
Przewodnik do wdrażania zasad GMP/GHP i systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, H. Turlejska, U. Pelzner, E. Konecka-Matyjek, K. Wiśniewska , Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa, 2003 |
|
|
D-321, D-340, D-428, |
Zasady GHP/GMP oraz systemu HACCP jako narzędzia zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, H. Turlejska, Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa, 2003 |
|
|
D-323 |
Zdrowie w zmieniającej się Europie i w Polsce, J. Nosko, Szkoła zdrowia Publicznego IMP, 2004 |
|
|
D-324, D-325 |
Wybrane problemy nauki o żywieniu człowieka u progu XXI wieku, Praca zbiorowa, SGGW, 2004 |
|
|
D-326 |
Forty Yearsof Febs 1964- |
|
|
D-327 |
Foodborne Disease in OECD Countries , PRESENT STATE AND ECONOMIC COSTS, OECD Publications, 2003 |
|
|
D-328 |
MONICA Monograph and Multimedia Source book Worlds largest study of heart disease, skroke, risk factorsand population trends 1979-2002, The WHO MONICA Project, WHO, 2003 |
|
|
D-342 |
Żywność wzbogacana a zdrowie, H. Kunachowicz, I. Nadolna, A. Wojtasik, IŻŻ, 2004 |
|
|
D-343 |
Rocznik Demograficzny 2003, Roczniki Branżowe, GUS, 2004 |
|
|
D-347, D-348 |
Choroby trzustki. Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, J. Dzieniszewski, PZWL, 2004 |
|
|
D-350, D-352, D-351 |
Zapobieganie chorobie niedokrwiennej serca. Poradnik Kieszonkowy, Praca zbiorowa, Verso S. C. , 2003 |
|
|
D-355 |
Flebologia. Przewodnik, R. Albert-Adrien, M. Michel, VIA MEDIA, 2003 |
|
|
D-357 |
Interakcje leków żywnością i alkoholem, M. Jarosz, J. Dzieniszewski, Borgis, 2003 |
|
|
D-362, 11203 |
Podstawowe dane z zakresu ochrony zdrowia w 2004, Praca zbiorowa, Zakład Wydawnictw Statystycznych, 2005 |
|
|
D-362 |
Elementarne zagadnienia ekonomiki, R. Milewski, ABC Spzo.o.,2003 |
|
|
D-363, D-364 |
Zasady racjonalnego żywienia – zalecane racje pokarmowe dla wybranych grup ludności w zakładach żywienia zbiorowego, H. Turlejska, U. Pelzner, L. Szponar, E. Konecka-Matyjek, ODDK, 2004 |
|
|
D-365 |
Żywienie optymalne, J. Kwaśniewski, WGP, 1999 |
|
|
D-366 |
Dieta optymalna. Dieta idealna, M. Chyliński, J. Kwaśniewski, WGP, 2004 |
|
|
D-367 |
Fluoride in medicine, biology and toxicology, D. Chlubek, Borgis, 2003 |
|
|
D-368 |
Intensywne leczenie cukrzycy typu 2 rekomendacje dla lekarzy praktyków, J. Tatoń, A. Czech, M. Bernas, PZWL, 2005 |
|
|
D-368 |
Organ Microcirculation. A. Getway to diagnostic and the rapeutic interventions, H.. Ishi, |
|
|
D-370 |
Statystyka z pakietem komputerowym – STATISTICA PL teoria i zastosowanie , A. Luszniewicz, T. Słaby, CH. Beck, 2003, |
|
|
D-371 |
Acid related diseases. Biology and treatment, M. Modlin, C. Sachs, Lippincott Williams and Willkins, 2004 |
|
|
D-374, D-375, D-376 |
Alergie pokarmowe. Porady Lekarzy i Dietetyków , M. Jarosz, J. Dzieniszewski, PZWL, 2004 |
|
|
D-378 |
Artificial oxygen carvier. Its front line , Keio Uniwersity International Symposia for Life Sciences and Medicine, Sppringer Verlag, 2005 |
|
|
D-380 |
Zasady postępowania w otyłości, B. Zahorska-Makarewicz, Archi-Plus, 2004 |
|
|
D-385, D-386 |
Rys historyczny Służb Sanitarno-Epidemiologicznych w Polsce, M. L. Grabowski , GIS. 2004 |
|
|
D-389, D-390 |
Technika pisania i prezentowania przyrodniczych prac naukowych, J. Weiner, PWN, 2003 |
|
|
D-391 |
Kuchnia serwuje system HACCP. Poradnik wdrażania zasad GH/GMP system HACCP w zakładach żywienia zbiorowego i w firmach cateringowych, H. Turlejska, U. Pelzner, E. Konecka-Matyjek, Gastropol Group, 2004 |
|
|
D-392, D-393 |
Zaparcia. Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, J. Dzieniszewski , PZWL, 2003, |
|
|
D-397 |
Zważenie, odchudzanie, dieta i aktywność fizyczna, B. Zahorska-Markiewicz, Archi Plus, 2004, |
|
|
D-398 |
Wpływ witamin antyoksydacyjnych C+ E na przebieg kliniczny ostrego zawału serca, T. Jax-Chamiec, Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego, 2004 |
|
|
D-399 |
Wpływ długotrwałego podawania L-argininy na przebieg zawału serca z uniesieniem odcinka ST, B. Bednan, Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego, 2004 |
|
|
D-406 |
Lekarz i chory człowiek , E. Rużyłło, Wyd. „Stopka”, 2004 |
|
|
D-408 |
Essential of research methods in health, physical education, exercise science and recreation, B. Kris, R. Lafin, Lippincot Williams and Wilkins, 2004 |
|
|
D-409, D-410, D-411 |
Żywienie kobiet w ciąży. Porady Lekarzy i Dietetyków , D. Szostak-Węgierek, A. Cichocka , PZWL, 2005 |
|
|
D-412 |
Annals of Nutrition and Metabolism, Abstracts, 18-th international Congress of Nutrition, Sept 19-23, 2005, |
|
|
D-414, D-431 |
Celiakia. Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, J. Dzieniszewski, PZWL, 2005 |
|
|
D-418 |
System bezpieczeństwa żywności w Polsce – wybrane zagadnienia, Praca IŻŻ 104, L. Szponar, I. Traczyk, K. Stoś, IŻŻ, 2003 |
|
|
D-419 |
Sposób żywienia i stan odżywienia mężczyzn z regionu północno-wschodniej Polski w badaniu prospektywnym obejmującym lata 1987-1998, Praca IŻŻ |
|
|
D-421 |
Ocena zasadności „diety optymalnej” w profilaktyce metabolicznych chorób cywilizacyjnych. Ekspertyza na podstawie badań polskich i przeglądu literatury światowe, Praca IŻŻ 106, W.B. Szostak, M. Białkowska, A. Cichocka, IŻŻ, 2004 |
|
|
D-423, D-424, D-710 |
Dna moczanowa. Porady Lekarzy i Dietetyków, L. Pachocka, M. Jarosz, PZWL, 2005 |
|
|
D-429, D-430 |
Kamica żółciowa . Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, J. Dzieniszewski, PZWL, 2005 |
|
|
D-432, D-434 |
Choroby żołądka i dwunastnicy. Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, W. Respondek, E. Rychlik, PZWL, 2005 |
|
|
D-435, D-437, D-465 |
Żywienie niemowląt w placówkach służby zdrowia, H. Weker, Z. Rudzka-Kańtoch, M. Więck, M. Brańska, Instytut Matki i Dziecka, 2005 |
|
|
D-438 |
Suplementacja a zdrowie człowieka , Praca IŻŻ- |
|
|
D-468 |
Protokół Kartageński o bezpieczeństwie biologicznym do konwencji o różnorodności biologicznej . Komentarz. Stan prawny na 1 marzec 2004, J. Jędroska, M. Bar, Z. Bukowski, Centrum Prawa Ekonomicznego, 2004 |
|
|
D-470 |
Jak uniknąć interakcji pomiędzy lekami a żywnością. Poradnik dla Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, K. Wolnicka, M. Rychlik-Skiba, E. Rychlik, Wydawnictwo Medyczne , 2005 |
|
|
D-471 |
Zdrowe żywienie w cukrzycy. Rozumiemy cukrzycę , L. Pachocka ,Novo Nordisk, 2005 |
|
|
D-473 |
Krok po kroku. Jak łatwo i bezpiecznie schudnąć oraz utrzymać wagę, J. Hasting, Readers Digest, 2004 |
|
|
D-475 |
Nauka i praktyka w leczeniu otyłości, B. Zaharska-Markiewicz, Archi Plus, 2005 |
|
|
D-477 |
Żyjmy w zdrowiu czyli nowa piramida żywienia, M. Kozłowska –Wojciechowska, Prószyński S-ka, 2004 |
|
|
D-486 |
Projekt Traktatu Ustanawiającego Konstytucję dla Europy, Konwent Europejski, Urząd Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich, 2003 |
|
|
D-491 |
Farmakoterapia nadciśnienia tętniczego i chorób współistniejących. Najważniejsze artykuły z prasy światowej, Optimedica Spoo, 2005 |
|
|
D-501 |
Chory na cukrzycę w podstawowej opiece zdrowotnej. Wybrane wskazówki diagnostyczne mi lecznicze. Żywienie w cukrzycy typu 2, Wyd. Via Medica, 2003 |
|
|
D-502 |
Poradnik dla przedsiębiorców System HACC, H. Turlejska, Urząd Komitetu Integracji Europejskiej, 2003 |
|
|
D-507 |
Postępowanie z chorym o dużym ryzyku sercowo-naczyniowym, A. Januszewicz, M. Naruszewicz, W. Rużyłło, Wydawnictwo Medycyna Praktyczna ,2005 |
|
|
D-508 |
Nadciśnienie tętnicze. Porady Lekarzy i Dietetyków , M. Jarosz, W. Respondek, PZWL, 2006 |
|
|
D-509 |
Wpływ wybranych cech indywidualnych i środowiskowych na zachowania żywieniowe młodzieży. M. Jeżewska-Zychowicz, SGGW, 2006 |
|
|
D-510 |
Bezpieczeństwo żywności w aspekcie ochrony konsumentów w Polsce, I. Ozimek, SGGW, 2006 |
|
|
D-511 |
Analiza technologiczno-techniczna produkcji zagęszczonego soku jabłkowego, R. Kowalczyk, SGGW, 2006 |
|
|
D-512 |
Rośliny oleiste , Zeszyt I, Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2005 |
|
|
D-513 |
Rośliny oleiste, Zeszyt 2, Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2005 |
|
|
D-515 |
Procesy Decyzyjne w Unii Europejskiej. Przewodnik dla urzędnika administracji publicznej, A. Ambroziak, M. Milecka, Urząd Komitetu Integracji Europejskiej, 2005 |
|
|
D-516 |
Stan Zdrowia Populacji Polskiej w wieku 20-74 lat w okresie 2003-2005, Cz. I Wieloośrodkowe Ogólnopolskie Badania Stanu Zdrowia Ludności. Program WOBASZ, Instytut Kardiologii, 2005 |
|
|
D-517 |
Stan Zdrowia Populacji Polskiej w wieku 20-74 lat w okresie 2003-2005, Cz. II Wieloośrodkowe Ogólnopolskie Badania Stanu Zdrowia Ludności. Program WOBASZ, Instytut Kardiologii, 2005 |
|
|
D-518 |
Przełamywanie barier. Doświadczenia z leczenia infekcji HIV u osób przyjmujących narkotyki w iniekcjach. Drug Users, D. Rogowska-Szadkowska, International Harm Reduction Development, 2004 |
|
|
D-520 |
Najważniejsze pytania o HIV i AIDS, A. Cybulska, I. Głowaczewska, G. Konieczny, Wydawnictwo Poznańskie Sp.o.o, 2005 |
|
|
D-521 |
Analiza danych uzyskiwanych z punktu konsultacyjno-diagnostycznych wykonujących testy w kierunku HIV połączone z poradnictwem w latach 2001- |
|
|
D-523 |
Co musisz wiedzieć o HIV i AIDS bez względu na to gdzie mieszkasz czy pracujesz, A. B. Marzec, K. Walkowska-Iwańska, Krajowe Centrum AIDS, 2005 |
|
|
D-524 |
Porażka ? Nowa Szansa, R. Rooben Anselm Graun OSB, Wydawnictwo WAM, 2005 |
|
|
D-525 |
Zaburzenia lipidowe. Porady Lekarzy i Dietetyków, B. Cybulska, L. Kłosiewicz-Latoszet, A. Cichocka, PZWL, 2006 |
|
|
D-526, D-527 |
Otyłość zapobieganie i leczenie. Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, L. Kłosiewicz-Latoszek, PZWL, 2005 |
|
|
D-528, D-529, D-705 |
Zespół jelita nadwrażliwego. Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz J. Dzieniszewski, PZWL, 2006 |
|
|
D-530 |
Działalność i odpowiedzialność w oświacie zdrowia i promocji zdrowia, Leo Baric, H. Osińska, Polskie Towarzystwo Oświaty Zdrowotnej, 2005 |
|
|
D-531 |
Stanisław Bieniecki Twórca Orientalnych Polskich Leków, J. Pachecka, P. Tomaszewski, G. Kubiak-Tomaszewska, Instytut Farmaceutyczny, 2006 |
|
|
D-532 |
Lekarz- Przyjaciel człowieka , E. Rużyłło, Oficyna Wydawnicza „Stopka”, 2006 |
|
|
D-533 |
Lekarz i chory człowiek, E. Rużyłło, Oficyna Wydawnicza „Stopka”, 2004 |
|
|
D-535 |
Ogólnopolski Program Prewencji Choroby Wieńcowej, POLSCREEN, A. Cieśliński, A. Pająk, P. Podolec, A. Rynkiewicz, Termedia Wydawnictwo Medyczne, 2006 |
|
|
D-536 |
Proces Decyzyjny w Unii Europejskiej, Przewodnik dla urzędnika administracji publicznej, Załączniki, UKIE, 2005 |
|
|
D-537 |
Narodowy Program zapobiegania nadwadze, otyłości oraz przewlekłym chorobom niezakaźnym poprzez poprawę żywienia i aktywności fizycznej 2007- |
|
|
D-538 |
Zespół Metaboliczny- Rekomendacje Ekspertów 2007, B. Cybulska, M. Dłużniewski, Medica Group, 2007 |
|
|
D-539 |
25 lat Wojewódzkiego Szpitala Bródnowskiego (1981-2006), J. Dzieniszewski, W. Noszczyk, Wojewódzki Szpital Bródnowski, 2006 |
|
|
D-540 |
Postępy Medycyny Lotniczej, Słownik Terminologii Medycyny Lotniczej i Medycyny Wysokogórskiej, L. Golec, L.W. Golec, Wojskowy Instytut Medycyny Lotniczej, 2006 |
|
|
D-542 |
Opracowanie metod diagnostyki nieinwazyjnej u chorych poddawanych ablacji przeznaczeniowej celem optymalizacji postępowania przed zabiegiem i oceny skuteczności, M. Pytkowski, Rozprawa Habilitacyjna, Instytut Kardiologii, 2007 |
|
|
D-543 |
Postępy natury etycznej w diagnostyce kardiomiopatii rozstrzeniowej charakterystyka znaczenia kliniczne oraz wartość rokownicza w populacji chorych, J. Grzybowski, Rozprawa Habilitacyjna, Instytut Kardiologii, 2006 |
|
|
D-544 |
Otyłość, żywienie, aktywność fizyczna, zdrowie Polaków. Diagnoza stanu odżywiania , aktywności fizycznej i żywieniowych czynników ryzyka otyłości oraz przewlekłych chorób niezakaźnych w Polsce (1960-2005) M. Jarosz, E. Rychlik, I. Traczyk, W. Sekuła, W. Respondek, POL HEALTH, IŻŻ, 2006 |
|
|
D-545 |
Raport. Otyłość u Polskich nastolatków. Epidemiologia, styl życia, samopoczucie. Raport z badań uczniów gimnazjów w Polsce, A. Oblacińska, M. Jodkowska, Instytut Matki i Dziecka, 2007 |
|
|
D-548 |
Cukrzyca i serce, M. Tendera, K. Kawecka-Jeszcz, Via Medica, 2004 |
|
|
D-549 |
Metaboliczne leczenie choroby niedokrwiennej serca, A. Beresewicz, M. Dłużniewski, Via Medica, 2006 |
|
|
D-550 |
Cukrzyca-fakty, W.Campbell, H. Lebovitz, Via Medica, 2003 |
|
|
D-552 |
Cukrzyca i choroby układu sercowo-naczyniowego. Marso P. Stevena, Via Medicca, 2004 |
|
|
D-553 |
Bezsenność. Z gabinetu prywatnego, J. Krzyżanowski, Medyk, 2003 |
|
|
D-554 |
Rozprawy Naukowe i Monografie, Wpływ wybranych czynników na zawartość funkcjonalnych składników tłuszczu mleka krów, I. Nałęcz-Tarwacka, SGGW, 2006 |
|
|
D-555 |
Rozprawy Naukowe i Monografie, Studia nad pozyskiwaniem biopleksów z biomasy drożdży Candida utilis wzbogacanych magnesem, S. Błażejak, SGGW, 2006 |
|
|
D-556 |
Rozprawy Naukowej Monografie, Właściwości funkcjonalne i prozdrowotne preparatów Beta-glukanowych i suszonych pofermentacyjnych drożdży piwowarskich Sacharomyces Cerevisiae, B. Warzkiewicz-Robak, SGGW, 2006 |
|
|
D-557 |
Rośliny Oleiste, tom XXVII, Zeszyt I, A. Wojciechowski, l. Lewandowska, Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2006 |
|
|
D-558 |
Rośliny Oleiste, tom XXVII, Zeszyt II, J. Krzymański, J. Stuczyńska, Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin , 2006 |
|
|
D-561 |
Leki Beta –adrenologiczne w chorobach układu sercowo-naczyniowego, T. Grodzicki, A. Januszewicz, Via Medica, 2004 |
|
|
D-563 |
Kardiodiabetologia 33 pytania i odpowiedzi, M. Chmielewski, A. Macarz, Medica Gropu, 2005 |
|
|
D-564 |
Leczenie niewydolności serca w praktyce lekarza ogólnego. Praktyczny Przewodnik, Cowie Martin, Mike Kibrey, Via Medica, 2004 |
|
|
D-567 |
Uważaj co jesz gdy zażywasz leki. Interakcje między żywnoscia , suplementami diety a lekami. Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, J. Dzieniszewski, W. Respondek, E. Rychlik, K. Wolnicka, PZWL, 2007 |
|
|
D-568 |
Zalecenia postępowania diagnostyczno-terapeutycznego w przerzutach nowotworowych do kości, A. Gusty, 2005 |
|
|
D-569 |
Kardiologia prewencyjna, Wong D., Centrum Wydawnictw Medycznych, 2005 |
|
|
D-574 |
XXXVIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN z Seminarium Szkoleniowym dla asystentów i doktorów „Żywność a jakość życia” Uwarunkowania technologiczne. Praca zbiorowa, Zakład Poligraficzny Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, 2007 |
|
|
D-575 |
Opcje polityki przeciwdziałania rosnącemu zagrożeniu otyłością. Przekrojowe badania porównawcze (Polska), L. Szponar, J. Ciok, M. Jarosz, A. Dolna, m. Ołtarzewski, IŻŻ, 2006 |
|
|
D-576 |
Zasady systemu HACCP oraz GHP/ GMP w zakładach produkcji i obrotu żywnością oraz żywienia zbiorowego, H. Turlejska, U. Pelzner, E. Konecka-Matyjek, Wydawnictwo Medyczne Borgis, 2004 |
|
|
D-577, D-578, D-579 |
Żywienie chorych ze stomią. Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, J. Dzieniszewski, W. Respondek, E. Rychlik, K. Wolnicka, PZWL, 2007 |
|
|
D-580, D-581, D-582 |
Cukrzyca zapobieganie i leczenie. Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, J. Dzieniszewski, L. Kłosiewicz –Latoszek, PZWL, 2007 |
|
|
D-583 |
Rozprawy Naukowe i Monografie, Efektywność uzupełniania diety folianami na tle czynników ryzyka niedoboru folianów u młodych kobiet, B. Pietruszka, SGGW, 2007 |
|
|
D-584, D-585, D-586 |
Żywienie osób w wieku starszym, Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, J. Dzieniszewski, W. Respondek, I. Traczyk, E. Rychlik, K. Wolnicka, I. Sajór, PZWL, 2008 |
|
|
D-595 |
Rozmowy o wychowaniu, E. Rużyłło, Oficyna Wydawnicza „Stopka”, 2008 |
|
|
D-596 |
Niedożywienie dzieci w Polsce- na drodze do skutecznego rozwiązania problemu, P. Pohrybieniuk, A. Gizo-Poleszczuk, Raport DANONE, 2007 |
|
|
D-597 |
Rozprawa habilitacyjna, Analiza związków miedzy patogennymi mutacjami genu kodującego pakofilinę – 2 z obrazem morfologicznym i przebiegiem klinicznym, E. Włodarsk, Instytut Kardiologii, 2008 |
|
|
D-598 |
Bezpośredni transport pacjentów z ostrym zawałem serca do pracowni homodynamiki z pominięciem szpitala, M. Korcz, Rozporawa Habilitacyjna, Instytut Kardiologii, 2008 |
|
|
D-599 |
Choroba Parkinsona. Informacja dla pacjenta, M. Białkowska, Krygowska-Wajs, B. Pilczuk, J. Stodolny, Roche Polska, 2007 |
|
|
D-600, D-601 |
Świadoma zgoda na udział w eksperymencie medycznym. Poradnik dla badacza, M. Carkoeski, J. Różyńska, Naczelna Izba Lekarska, 2008 |
|
|
D-602 |
Otyłość zapobieganie i leczenie. Porady Lekarz i Dietetyków. M. Jarosz, J. Dzieniszewski, L. Kłosiewicz-Latoszek, W. Respondek, M. Białkowska, E. Rychlik, K. Wolnicka, Wydawnictwo PZWL, 2006 |
|
|
D-603, D-604, D-605 |
Suplementy diety a zdrowie . Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, J. Dzieniszewski, J. Ciok, E. Rychlik, W. Respondek i inni, Wydawnictwo PZWL, 2008 |
|
|
D-609 |
Leczenie chorób układu krążenia u kobiet w ciąży. Standardy Postępowania, Raport Grupy Ekspertów, Wydawnictwo Mako Press, 2003 |
|
|
D-610, D-611, D-612 |
Nowotwory złośliwe. Jak zmniejszyć ryzyko zachorowania. Porady Lekarzy i Dietetyków, M. Jarosz, J. Dzieniszewski, PZWL, 2008 |
|
|
D-613 |
Uwarunkowania ekonomiczno-organizacyjne jakości i bezpieczeństwa żywności(Rozprawy naukowe i monografie), M. Jeznach, SGGW, 2008 |
|
|
D-614 |
Transgeniczne ziemniaki z nad ekspresją enzymów szlaku syntezy flawonoidów jako żywieniowe źródło substancji bioaktywnych (rozprawy naukowe i monografie) I. Kosieradzka, SGGW, 2008 |
|
|
D-615 |
Badania nad otrzymywaniem serów typu holenderskiego o zmniejszonej zawartości tłuszczu (Rozprawy naukowe i monografie) A. Pluta, SGGW, 2008 |
|
|
D-616 |
Atlas umieralności spowodowanej chorobami układu krążenia w Polsce w latach 1997-2005, B. Jasińska, G. Broda, W. Drygas, Instytut Kardiologii, 2008 |
|
|
D-617, D-618 |
Postępy w kardiologii 2007/2008, K. Maćko, L. Niespodziewany i inni, Wydawnictwo Medycyna Praktyczna, 2008 |
|
|
D-619 |
Kardiologia Faktów tom I, Praca zbiorowa, Centrum Wydawnictw Medycznych, 2005 |
|
|
D-620 |
Kardiologia Faktów tom II, Praca zbiorowa, Centrum Wydawnictw Medycznych, 2005 |
|
|
D-621 |
Kardiologia w praktyce – wybrane zagadnienia, tom I, Praca zbiorowa, Wydawnictwo Czajak Sp, 2007 |
|
|
D-622 |
Kardiologia w praktyce – wybrane zagadnienia, tom II, Praca zbiorowa, Wydawnictwo Czajak Sp, 2007 |
|
|
D-623 |
Stan Zdrowia Populacji Polskiej powyżej 19 roku życia, Podstawowe Wyniki Badań Przekrojowych, Praca zbiorowa Wieloośrodkowe Ogólnopolskie Badania Stanu Zdrowia Ludności WOBASZ (2003-2005), WOBASZ SENIOR (2007), Instytut Kardiologii, 2008 |
|
|
D-624 |
Teoria i praktyka działalności Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego ludności, Sygit M., Wydawnictwo Lubelska Wyższa Szkoła zdrowia Publicznego, 2008 |
|
|
D-627 |
Od otyłości do ostrego zespołu wieńcowego, Rekomendacje Ekspertów 2008, Cybulska B., Medical Education, 2008 |
|
|
D--632 |
Markery biologiczne w ocenie narażenia zawodowego i środowiskowego ludzi na wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne, Mielżyński D., Instytut Medycyny Pracy, 2008 |
|
|
D-637 |
Biospołeczne aspekty rozwoju współczesnej młodzieży polskiej w okresie dojrzewania, Charzewska J., AWF, 2007 |
|
|
D-640 |
Włókan Purkinjego podłoże arytmii komorowych. Leczenie ablacją, Szumowskim Ł., Instytut Kardiologii, 2009 |
|
|
D-643 |
Nadciśnienie tętnicze, Sznajderman M., Wydawnictwo Medycyna Praktyczna , 2007 |
|
|
D-644 |
Dieta Śródziemnomorska w profilaktyce kardiologicznej. Monografia dla lekarzy, Szostak B.W., Via Medica, 2009 |
|
|
D-645 |
Dieta Śródziemnomorska w profilaktyce kardiologicznej. Zestaw diet dla chorych z hipertriglicerydemią, Szostak B>W., Via Medica, 2009 |
|
|
D-646, D-647 |
Sytuacja zdrowotna ludności Polski, Wojtyniak b., Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego, 2008 |
|
|
D-648 |
Trendy sekularne na tle zmian cywilizacyjnych, Kaczanowski K., AWF, 2004 |
|
|
D-649 |
Otyłość-epidemią XXI wieku, Charzewska J, AWF, 2006 |
|
|
D-651,D-652, D-653 |
Zasady prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży, Jarosz M., Polhealth- IŻŻ, 2008 |
|
|
D-654, D655, D-656 |
Obiady szkolne z uwzględnieniem zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz systemu HACCP dla posiłków szkolnych, Jarosz M., Polhealth –IŻŻ, 2008 |
|
|
D-663 |
Zasady postępowania w otyłości, Zahorska-Markiewicz B., Wydawca Archi-Plus, 2009 |
|
|
D-666 |
Próbki: od pacjenta do laboratorium. Wpływ zmienności przedanalitycznej na jakość badań laboratoryjnych, Guder W., Medpharm Polska, 2009 |
|
|
D-668 |
Znaczenie kliniczne wybranych polmorfizmów genów ESR 1 i ESR 2 receptorów estrogenowych u kobiet z rakiem piersi, Morawiec Z., Wydawnictwo Instytut Medycyny Pracy, 2009 |
|
|
D-669 |
Badania nad wpływem wybranych frakcji włókna pokarmowego na wykorzystanie luteiny w warunkach In vitro i In vivo, Hamułka J., SGGW, 2009 |
|
|
D-670 |
Otyłość zespół metaboliczny, Tatoń J., Wydawnictwa Lekarskie PZWL, 2007 |
|
|
D-671 |
Nadciśnienie tętnicze i diabetologia w pytaniach i odpowiedziach, Januszewicz A., Medycyna Praktyczna, 2009 |
|
|
D-673 |
Kardiologia prewencyjna, Wong N., Centrum Wydawnictw Medycznych, 2005 |
|
|
D-680 |
Układ nerwowy a choroby układu sercowo-naczyniowego, Szczepańska-Sadowska E., Medycyna Praktyczna ,2009 |
|
|
D-681 |
Relacje przedstawiciel medyczny a lekarz. Wybrane aspekty etyczno-prawne, Drozdowska U., Signa Temporis, 2008 |
|
|
D-688, D-689 |
Wiem co jem, zasady prawidłowego żywienia dla dzieci .Dlaczego warto jeść śniadania dla dzieci w wieku 6-9 lat, Zamułka J., Miasto Stołeczne Warszawa,2009 |
|
|
D-694,D-695, D-696 |
Choroba stłuszczeniowa wątroby. Porady lekarzy i dietetyków Jarosz M., Dzieniszewski J., Wydawnictwa Lekarskie PZWL, 2010 |
|
|
D-703 |
Mechanizm przeciwdrobnoustrojowego działania pochodnych kwasu benzoesowego, Koczoń P., SGGW, 2009 |
|
|
D-704 |
Zielona Księga II. Finansowanie ochrony zdrowia w Polsce, Golimowska S., Fundacja Zdrowia Publicznego, 2009 |
|
|
D-706 |
Zaburzenia lipidowe w cukrzycy, Cybulska B., Cichocka A., Wydawca Medical Education, 2010 |
|
|
D-707, D-708 |
Zaburzenia lipidowe, Cichocka A., Cybulska B., Termedia Wydawnictwa Medyczne, 2010 |
|
|
D-711 |
Badania mechanizmów toksycznego działania nieorganicznych związków arsenu, Stępnik Maciej, Oficyna Wydawnicza Instytutu Medycyny Pracy, 2010 |
|
|
D-712 |
HACCP- Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, System Zapewnienia Bezpieczeństwa i Jakości Zdrowotnej Żywności, Berdowski J., Turlejska H., Europejski Instytut Jakości, 2003 |
|
|
D-713 |
Poradnik dotyczący Normy ISO 22000:2006, System zarządzania Bezpieczeństwem Żywności – wymagania dla wszystkich organizacji w łańcuchu żywnościowym, Turlejska H., Europejskie Centrum Jakości i Promocji, 2010 |
|
|
D-714, D-715, D-716 |
Osteoporoza. Porady Lekarzy Dietetyków, Jarosz M., Charzewska J., Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2010 |
|
|
D-717 |
Sytuacja Demograficzna Polski. Raport 2008-2009, Strzelecki Z., Rządowa Rada Ludnościowa, 2009 |
|
|
D-718, D-719, D-720 |
Zespół jelita nadwrażliwego a nietolerancja glutenu, Respondek W., Instytut Żywności i Żywienia, 2010 |
|
|
D-721, D-722, D-723 |
Zespół jelita nadwrażliwego a alergia pokarmowa, Traczyk I., Instytut Żywności i Żywienia, 2010 |
|
|
D-724 |
Spożycie żywności i zachowania żywieniowe wśród ludności o niskich dochodach w Polsce oraz wnioski dla polityki wyżywienia, Rejman K., Wydawnictwo SGGW, 2010 |
|
|
D-725 |
Badania uwarunkowań zachowań żywieniowych młodzieży, Kołajtis-Dołowy A., Wydawnictwa SGGW, 2010 |
|
|
D-726 |
Konkurencyjność międzynarodowa sektorów rolno-spożywczych państw Unii Europejskiej w ujęciu dynamicznym, Strojny Jacek, Wydawnictwo Uniwersytetu Rolniczego, 2010 |
|
|
D-727, D-728, D-729 |
Raport. Nestle Foundationfor the study of problem sof nutrition on the Word, Jequier E., 2009 |
|
|
D-730 |
Sytuacja Demograficzna Polski. Raport 2006-2007, Strzelecki Z., Zakład Wydawnictw Statystycznych, 2007 |
|
|
D-731 |
Zbiór aktów prawnych WE w zakresie funduszy strukturalnych i Funduszu Spójności na lata 2007-2013, Ministerstwo Rozwoju Regionalnego, 2006 |
|
|
D-732 |
Praktyczny podręcznik dietetyki, Jarosz M., Instytut Żywności i Żywienia, 2010 |
|
|