Konferencje i warsztaty POL-HEALTH w IŻŻ

Nadrzędna kategoria: Aktualności

Instytut Żywności i Żywienia planuje zorganizowanie 3 konferencji i 2 warsztatów z cyklu "Zmniejszenie spożycia soli w Polsce, jako ważny element zwalczania chorób układu sercowo-naczyniowego" w ramach Narodowego Programu Zapobiegania Nadwadze i Otyłości oraz Przewlekłym Chorobom Niezakaźnym poprzez Poprawę Żywienia i Aktywności Fizycznej na lata 2007-2011 (POL-HEALTH).
Zadanie: Działania na rzecz zmniejszenia spożycia soli w Polsce.

Konferencje i warsztaty finansowane są ze środków pochodzących z budżetu Ministerstwa Zdrowia przeznaczonych na realizację programów polityki zdrowotnej.

Programy i terminy konferencji i warsztatów:

KONFERENCJE

9 października 2009 - dla producentów żywności i przedstawicieli mediów.
SPRAWOZDANIE

16 października 2009 - dla pracowników ochrony zdrowia i specjalistów z zakresu zdrowia publicznego oraz przedstawicieli mediów
SPRAWOZDANIE
23 października 2009 - dla pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
SPRAWOZDANIE


WARSZTATY

21 października 2009 - Warsztaty z producentami żywności i ekspertami w zakresie technologii żywności, żywienia i zdrowia publicznego.
SPRAWOZDANIE
28 października 2009 - Warsztaty z przedstawicielami firm cateringowych, stołówek szkolnych i szpitalnych oraz ekspertami w zakresie żywienia i zdrowia publicznego
SPRAWOZDANIE